یک وکیل پایه یک دادگستری هشدار داد:
خانوادهها مراقب تاثیرات نامطلوب مهریه سنگین بر نسلهای آینده باشند
یک وکیل پایه یک دادگستری گفت: مهریههای سنگین و پرداخت نشدن آن، نظام خانواده را از هم میپاشد و موجب سست شدن بنیان آن در جامعه میشود...
روحالله مرادی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهارکرد: زیاد بودن مهریه که متاسفانه در جوامع سنتی مانند ایلام نیز رسوخ کرده است، میتواند تاثیرات نامطلوب زیادی را بر بنیان اجتماعی خانوادهها وارد کند، به طوری که این تاثیر در زندگی نسل بعد که فرزندان زوجهای مطلقه باشند، دیده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در خانوادههایی که شوهر قادر به پرداخت مهریههای سنگین باشد نیز مشاهده میشود که گاها خانواده تمام ثروت خود را به خاطر حکم طلاقی که به دنبال یک ازدواج پرمهریه امضاء میشود از دست داده است و فرزندان از ارث محروم شدهاند.
این وکیل دادگستری ادامه داد: چون بر طبق قانون در هنگام فوت شوهر، اولین حقی که محاسبه میشود مهریه زن است، اگر چیزی از داراییهای مرد باقی بماند به وارث و فرزندان تعلق میگیرد اما در هنگامی که مهریه زیاد باشد عملا مالی برای مرد باقی نمیماند تا به فرزندانش به ارث برسد که قطعا این موضوع در زندگی آینده فرزندان نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: مهریههای زیاد و خارج از تمکین مال شوهر خطر به زندان افتادن مرد را در پی دارد، زیاد بودن مهریه بر اساس شرع و قانون میتواند موجب حبس زوج شود و در حالی مرد که بدهکار مهریه است نفقه هم باید بپردازد.
مرادی گفت: برطبق قانون و شرع عدم پرداخت مهریه معصیت بوده و به همین دلیل است که مهریه زیاد زندگی را به خطر میاندازد. منابع دینی مهریه زیاد را مذموم و ناپسند شمردهاند، به همین دلیل خانوادهها باید تمام تلاش خود را درکم کردن میزان مهریه به کار بگیرند.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه مهریه با دو مشکل سنگین بودن و پرداخت نشدن آن مواجه است، تصریح کرد: ابتدا دختر و پسر را به ازدواج تشویق میکنیم تا از برخی نابسمانیهای اجتماعی در جامعه جلوگیری کنیم و بعد به وسیله فرهنگ و رسوم کاملا غلط مرد را به قبول چیزی که توانش را نخواهد داشت در معذوریت میگذاریم و بعد سرنوشت و آبرویی مرد را در تنگنا میگذاریم تا اگر زندگی به مذاق زن خوش نیامد او را پشت میلههای زندان بفرستد، این یک چرخه باطلی است که باید فکری برای آن کرد.
موضوع مطلب : عقد نکاح - مهریه - طلاق - حقوق خانواده - حقوق زنان